Welke keuzes kun je maken wanneer je buitenverlichting zoekt?

Huis

Waarom zou je verlichting kopen voor buiten? Dat kun je zelf invullen, maar er zijn natuurlijk meerdere redenen om je lampen, voortuin of poort van verlichting te voorzien. Verlichting is zowel sfeervol als functioneel en het werkt ook prima als afschrikmechanisme tegen ongewenste bezoekers. Je kunt bijvoorbeeld een lamp met bewegingssensor plaatsen of lampen plaatsen die je looppad goed verlichten. Of een sfeervolle lamp die meer sfeer brengt wanneer je lekker buiten in je tuin wilt zitten. Buitenverlichting heb je in verschillende soorten, maten, kleuren en prijsklassen en in onze blog zetten we de mogelijkheden op een rijtje.

De sokkellamp voor meer sfeer in de tuin

Een sokkellamp wordt ook wel een paal genoemd en sokkellampen hebben meerdere functies. Je kunt bepaalde delen van een tuin highlighten, maar het is ook perfecte buitenverlichting voor het verlichten van een looppad. Of een zithoek waar je even lekker tot rust wilt komen wanneer de zon al onder is. Sokkellampen geven een leuk effect en moeten doorgaans op strategische plekken worden neergezet. Waarbij het dus belangrijk is dat er wel een stroomvoorziening aanwezig is of nog aangelegd wordt. Sokkellampen zijn in verschillende stijlen, maten en kleuren verkrijgbaar en uiteraard stem je het uiterlijk van de lamp af op het interieur van je tuin. Zodat je een mooi geheel creëert.

Buitenverlichting kopen? Kies voor spots

Spots worden ook wel grondspots genoemd en zijn minder prominent aanwezig dan sokkellampen. Voor een subtiele verlichting van de tuin is het ideale buitenverlichting. Om bepaalde delen in een tuin te highlighten of om een looppad te verlichten wanneer het donker is. Grondspots zijn redelijk onzichtbaar terwijl je in het donker profijt hebt van de verlichting. Je kunt grondspots op een timer zetten en je kunt zelf in combinatie met bewegingssensoren de spots automatisch laten branden. Een voordeel is dat veel spots ook op zonne-energie in plaats van stroom werken. Dus je hoeft ook iets minder rekening te houden met de stroomvoorziening. Uiteraard is dat wel afhankelijk van welk model je uiteindelijk kiest.

Wandlampen als buitenverlichting

Wandlampen zorgen evenals sokkellampen voor meer sfeer, maar ze kunnen ook fungeren als een afschrik mechanisme of voor het verlichten van een pad. Met mooie wandlampen creëer je meer sfeer terwijl het belangrijk is dat je het uiterlijk afstemt op het interieur van je tuin. Zodat je een mooi geheel creëert. Wandlampen heb je in verschillende uitvoeringen en de belangrijkste tip die we je kunnen geven is om een model uit te kiezen die van duurzaam materiaal is gemaakt en ook bestendig is tegen verschillende weersomstandigheden. 

Lichtslangen voor een sfeervolle verlichting

Buitenverlichting moet ook sfeervol zijn en met lichtslangen kun je leuke effecten creëren. Een voordeel van het product is dat je het op verschillende manieren kunt toepassen en dat je bij de keuze van een slimme lichtslang de mogelijkheid hebt om ‘m met een app op je smartphone of tablet te bedienen. Kies uit miljoenen kleuren, verschillende lichtschema’s en timers om het effect te creëren waarnaar je op zoek bent. Ga bij interesse in verlichting naar Lamptwist.com!