Stopcontacten plaatsen: 7 handige tips

Wil jij stopcontacten plaatsen in jouw woning? Dan is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Waar wil je de stopcontacten precies plaatsen? Waar gebruik je ze het meeste? Hoeveel wil je er precies plaatsen? Er zijn veel aandachtspunten waar je dus goed op moet letten.

7 handige tips

Om je een beetje te helpen hebben wij 7 handige tips op een rijtje gezet:

  1. Plaats altijd voldoende stopcontacten aan het werkvlak van de keuken. Veel mensen vergeten al snel hoeveel elektrische apparaten er in de keuken worden gebruikt.
  2. Plaats in de woonkamer ook dicht bij de tafels genoeg stopcontacten. Elektrische apparaten zoals een gril of een warmhoudplaat worden namelijk op de tafel gezet. Het is veiliger om geen verlengdoos te hoeven gebruiken.
  3. Een ringleiding kan erg handig zijn. Zo sluit je diverse stopcontacten aan op een aparte stroombaan die makkelijk aan- en uitgeschakeld kan worden. Zo kan je bijvoorbeeld diverse lampen in een keer aanzetten.
  4. Houd rekening met de meubels wanneer je stopcontacten plaatst. Het is onnodig om grote uitbouw stopcontacten te plaatsen op plekken waar ze in de weg zitten.
  5. Plaats genoeg stopcontacten. Heb je nu kleine kinderen? Denk er dan aan dat ze steeds meer stopcontacten gaan gebruiken wanneer ze groeien. Wat nu genoeg is, kan over een paar jaar te weinig zijn. Plaats dus altijd ruim voldoende.
  6. Plaats geen stopcontact naast je douche of bad. Binnen 0,6 meter en een hoogte van 2.25 meter moet je geen stopcontact plaatsen. Dit is namelijk erg gevaarlijk.
  7. Denk ook aan de stopcontacten in je tuin en in de garage. Hier heb je ze namelijk vaker nodig als dat je denkt.

Ben je nou nog op zoek naar stopcontacten? Op https://nlshop.se.com/ vindt je alles wat je nodig hebt!