De allernieuwste trends op het gebied van schommels en zandbakken

Kinderen zijn er dol op: schommels en zandbakken. Iedereen heeft weleens in zijn leven lekker gezwaaid met een schommel of heerlijk zijn broek vies gemaakt met zand. Het is een simpel iets waar je kinderen uren lang mee kunt vermaken. Voor ouders blijft toch wel de schommel meer de favoriet van de zandbak, maar verschil moet er zijn. In deze blog bespreken we alle nieuwste trends op het gebied van deze speeltoestellen en wat ze voor jouw kinderen betekenen tegenwoordig.

Schommels blijven geliefd bij kinderen, ook ouder

Zoals we net zeiden zijn schommels in het algemeen nog erg geliefd bij kinderen. Het gevoel dat je even kan vliegen en van de grond af bent, is een uniek gevoel. Maar niet alleen voor jonge kinderen geldt dit. Veel tieners vinden het ook nog steeds erg fijn om te schommelen. Het heeft ook iets rustgevends om al je gedachten weg te schommelen. Daarom heb je tegenwoordig verstelbare schommels voor in de tuin. Als je kind steeds wat groter wordt, kun je de schommel zo aanpassen dat ze erin past. Daarbij, als jij zelf een keer wilt schommelen, kan dat ook een keertje.

Nieuw soort zandbakken op de markt

Iedereen kent de ouderwetse zandbakken wel die altijd veel te onhandig waren in de tuin en voor kinderen echt een paradijs waren om in te spelen. Maar het was altijd een drama met kleding, of dat je kind het zand ging eten. Maar tegenwoordig zijn er slimmere oplossingen, zoals eetbaar zand. Het is niet per se dat je alles meteen als kind kan opeten alsof het koekkruimels zijn. Het zand is zo ontwikkeld dat het niet lekker smaakt, maar dat ze er geen vergiftiging door kunnen krijgen. Daarbij is het zo dat er verschillende plantaardige producten worden gebruikt om het zand te produceren, dus je helpt er ook nog eens een handje mee met het milieu. Daarom is het veiliger geworden. Er zijn nu ook zandbakken die je kunt omdraaien en dan wordt het een waterparadijs voor het kind, een twee-in-een bak. Ideaal als je jouw kind wat variatie wil geven. Wil je je zand beschermen tegen ongedierte? Neem dan een zandbak met deksel. Zo sluit je de bak af en kunnen katten of andere dieren hun behoefte niet in het zand doen.