Sedummatten zijn de meest effectieve soorten dakbedekking

We gaan tegenwoordig beter om met het milieu. Groen is helemaal in en natuur geeft u een gevoel van ontspanning en gelukzaligheid. Een groen dak van sedum is een dak dat vaak wordt toegepast. Deze daken brengen grote voordelen met zich mee. Zo zetten ze schadelijke gassen waaronder Co2 om in zuurstof in de lucht, absorberen ze zonlicht en houden ze uw woning of garage koel in warme zomers. Groene daken doen het perfect als ze op een plat dak worden gelegd. Bij schuine daken kan een groen dak met een helling van niet meer dan 50 graden het beste worden geplaatst. Te schuine daken zijn niet geschikt voor matten van sedum. Sedumdaken bestaan uit diverse lagen. Deze lagen zorgen ervoor dat de planten op het dak goed kunnen groeien en niet afsterven. Ook is het onderhoud van een groen dak vrij eenvoudig. Ze moeten een aantal keer per jaar besproeit en bemest worden. 

Groene daken zijn een aanwinst voor de natuur 

Groene daken van sedum matten zorgen ervoor dat insecten en andere diertjes worden aangetrokken tot de vegetatie op het dak. Hierdoor krijgt u een levenscyclus van natuur. De plantjes absorberen het licht van de felle zon. Tevens isoleert een groen dak uw woning op perfecte wijze en biedt het een lange levensduur aan uw woon of garagedak. Ook kunt u een groen dak plaatsen op een tuinhuisje of tuinsauna.  

Een aantrekkelijk dak met beter klimaat 

Groene daken gaan klimaatverandering tegen en zorgen ervoor dat schadelijke gassen van voertuigen minder bijdragen aan globale opwarming. Er komt extra zuurstof vrij in de lucht wat het leven in een stad een gezonde boost geeft. Er komt steeds meer aandacht voor groen zoals voorlichtingscampagnes en diverse (bouw) projecten waar duurzaamheid centraal staan. Ook wordt uw energierekening lager met een groen dak als u gebruik maakt van zonnepanelen die goed samen gaan met sedum. 

Het leggen van een groen dak 

Groene daken worden gelegd op een dak dat gerenoveerd, sterk en plat is. Indien u over een schuin dak op uw woning beschikt kunt u wel voor een groene gevel gaan met beplanting. Een groen dak kan diverse soorten beplanting bevatten. Er wordt gekeken naar de ligging van een groen dak. Zoals schaduw, halfschaduw of zon. Hier wordt de beplanting op samengesteld. De wortelbestendige laag wordt eerst gelegd, gevolg door een drainagelaag en filter. Als laatst kunnen de plantjes van de sedummat worden gelegd. U heeft veel minder wateroverlast bij een groen dak omdat deze veel meer vocht opneemt.