4 tips voor het kopen van een tuinhuis

tuinhuisje

Een tuinhuis in jouw tuin biedt onwijs veel voordelen. Als je er de ruimte voor hebt, raden wij zeker aan om een tuinhuis te plaatsen. Je kunt een tuinhuis namelijk voor meerdere doeleinden gebruiken, zoals de combinatie van opbergruimte en een zitgelegenheid. Door de vele mogelijkheden kan het ook lastig zijn om het juiste tuinhuisje te kopen. Om die reden geven wij jou 4 tips die het makkelijker maken!

Tip 1: Doeleinden

Zoals wij al zeiden kun je een tuinhuis voor diverse doeleinden gebruiken. Doe inspiratie op en kijk waar jij het tuinhuisje graag voor wilt inzetten. Je kunt bijvoorbeeld ook meerdere ruimtes creëren in het tuinhuisje. Ga dus eerst na wat je graag wilt met het tuinhuisje. 

Tip 2: Afmetingen

Voordat je een tuinhuisje koopt, is het belangrijk om de exacte afmetingen te hebben voor het tuinhuisje. Een tuinhuisje plaats je namelijk niet zomaar en het zou zonde zijn als je achteraf andere afmetingen had moeten noteren. 

Tip 3: Materiaal

Het materiaal van het tuinhuisje is van invloed op het comfort. De drie meest gebruikte materialen voor tuinhuizen zijn hout, metaal en kunststof. Een houten tuinhuis is gemaakt van natuurlijk materiaal en geeft veel sfeer. Een metalen tuinhuis wordt voornamelijk ingezet om gereedschap in op te bergen. Het geeft namelijk geen sfeer en heeft weinig isolatie. Kunststof tuinhuizen zijn onderhoudsarm en hebben voldoende isolatie om te gebruiken als leefruimte. Deze tuinhuizen zijn onder andere te vinden bij InGarden

Tip 4: Goede fundering

Een tuinhuis is natuurlijk een onwijs gaaf idee, maar zorg er met het plaatsen ervoor dat er wel een goede fundering onder ligt. Zo zorg je er namelijk voor dat het huisje stabiel is en dat de kwaliteit wordt gewaarborgd.