Waarom kiezen voor kunststof kozijnen boven andere typen?

Kunststof kozijnen zijn een populaire optie geworden voor huiseigenaren over de hele wereld. Dit komt over het algemeen omdat ze gemakkelijk te onderhouden en te installeren zijn. Deze kozijnen bieden een goede isolatiewaarde en geven de beste prijs-kwaliteitverhouding door de lange levensduur. Zo kunnen ze niet rotten of krimpen zoals met hout het geval is. Je hoeft ze niet eens te schilderen.

Kunststof kozijnen in verschillende kleuren

Kunststof kozijnen zijn er in veel verschillende stijlen en kleuren, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om hun specifieke raamstijl te kiezen. Kunststof kozijnen kunnen een kleur krijgen en zelfs voorzien worden van een houtnerf structuur. Dit is iets dat sommige consumenten erg aantrekkelijk vinden, zeker wanneer het om oudere huizen gaat. Dit betekent ook dat mensen de kozijnen kunnen afstemmen op de rest van het exterieur van hun pand, wat een zeer uniforme uitstraling geeft. Vroeger waren deze kozijnen minder mooi, maar tegenwoordig zie je door de ontwerpmogelijkheden weinig verschil met hout. 

Sterk en duurzaam

Behalve dat ze sterk en duurzaam zijn, biedt een kunststof kozijn een goede isolatiewaarde. Dit komt doordat ze beter warmte en kou tegen kunnen houden dan kozijnen van andere materialen. Betere isolatie betekent ook lagere stookkosten. Daarnaast heb je geen kosten aan onderhoud zoals aan schilderwerk. Installatie kan in veel gevallen makkelijker zijn dan houdt, doordat de kunststof kozijnen in de fabriek al voorbereid zijn voor montage. Zowel in als rondom het kozijn wordt rekening gehouden het geheel te isoleren. Dit is echt een groot voordeel van kunststof.

Stijlvolle kozijnen op maat

Het uiterlijk van kunststof kozijnen kan net zo stijlvol zijn als elk ander kozijn op de markt. Veel fabrikanten produceren deze kozijnen in een breed scala aan kleuren en stijlen zodat ze bij elk ontwerp of kleurenschema passen. Je kunt kozijnen kopen bij de meeste grote bouwmarkten maar ook bij specialisten. Zeker als je geïnteresseerd bent in maatwerk of iets unieks, moet je een kijkje nemen online. Je kunt op maat gemaakte kozijnen krijgen en tegelijk meerdere kozijnen bestellen om jouw gehele pand in een keer van nieuwe kozijnen te voorzien.

Het uiterlijk van je huis veranderen

Met al deze voordelen zou het niet moeilijk moeten zijn om te begrijpen waarom kunststof raamkozijnen zo populair geworden zijn. Ze zijn zowel functioneel als mooi, en ze hebben het potentieel om zeer lang mee te gaan. De kosten zijn lager en je hebt vrijwel geen onderhoud. Wanneer jij toe bent aan nieuwe kozijnen, dan is het zeker de moeite waard om kunststof te overwegen. Als je overweegt om het uiterlijk van jouw hele huis te veranderen, kies dan voor kunststof kozijnen. 

Kunststof, hout of aluminium

Je hebt in kozijnen drie voornaamste materialen. Dit zijn hout (meestal hardhout) kunststof en aluminium. Hierbij is kunststof in veel gevallen de goedkoopste en meest duurzame oplossing. Hout heeft als voordeel dat het voor monumentale panden vaak dé toegestane oplossing is omdat er regels rondom materialen zijn. Voor nieuwbouw worden er tegenwoordig vaak kunststof kozijnen gebruikt en in sommige gevallen aluminium.