Waarom kiezen voor een grootvakstelling?

Een grootvakstelling vormt de perfecte keuze wanneer je zware en grote volumineuze producten wil opslaan die te kleinschalig zijn voor een palletstelling en die te groot uitvallen voor een zogenaamde legbordstelling. De grootvakstelling is vooral speciaal ontworpen om op een handmatige manier goederen te kunnen inpakken. In vakterminologie staat grootvakstelling synoniem met breedvakstelling. In heel veel gevallen zijn de stellingen meer dan een meter breed om koffers, dozen of magazijnbakken te stockeren. Het grote voordeel is dat je een grootvakstelling makkelijk naar je hand kunt zetten om te assembleren volgens je eigen persoonlijke wensen. In principe bestaat de stelling uit verschillende aanbouw- en basisonderdelen uit 3 verschillende elementen: liggers, staanders en legborden.

 Welke bedrijven kunnen een grootvakstelling gebruiken?

De meeste ondernemingen kunnen wel een grootvakstelling gebruiken. Dit kan gaan van een boekhandelaar die dozen binnenkrijgt, een doe-het-zelf zaak die compressoren wil opstapelen tot boetieks die hun seizoencollectie willen opslaan. Eén van de uitzonderingen is dat je geen pallets kunt opslaan bij een grootvakstelling. De grote voordelen van de stelling zijn: hoge draaglast en maximale stabiliteit, handige en supersnelle montage, grote ruimte om te stockeren en de mogelijkheid om in alle omstandigheden verder uit te breiden. Het is de perfecte alternatieve oplossing om je kantoorruimte, magazijn of werkplaats in te richten.

 Het biedt een oplossing voor elke onderneming

In de niche van stellingen is een grootvakstelling de all rounder bij uitstek omwille van de veelzijdigheid waarvoor je de stelling gebruikt. Ze zijn geschikt voor allerhande maten en formaten en verkrijgbaar met verschillende afmetingen en draaglasten. Hierdoor kan de draaglast schommelen. Dit kan gaan van 600 kilogram tot maar liefst 4600 kilogram. Ook de hoogtes variëren vaak tussen de 200 en 250 centimeter. Hou wel rekening dat je geen hogere hoogte kiest omdat je dan niet goed meer bij de producten kunt. Liggers moeten worden gemonteerd tussen de staanders om de legborden te plaatsen. Die zijn overigens in verschillende standaardbreedtes te verkrijgen. De stelling staat er overigens voor bekend heel onderhoudsvriendelijk te zijn.