Vloerverwarming in je Keuken.
Zowel in nieuwbouw- als in bestaande woningen wordt er steeds meer gekozen voor vloerverwarming. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming en alle varianten hebben hun eigen voordelen. Daarnaast zijn bepaalde systemen beter geschikt voor jouw gewenste woonsituatie dan anderen. Ga dus eerst op onderzoek uit voordat je tot aanschaf overgaat, zodat jij de passende manier van verwarmen kiest voor jouw woning. Als je bijvoorbeeld een keuken op maat laat plaatsen, je kan ook ideaal voor vloerverwarming kiezen!
Elektrische vloerverwarming
Als eerste is er de mogelijkheid om te kiezen voor elektrische vloerverwarming. Deze elektrische variant kent verschillende voordelen. Zo is deze manier van verwarmen volledig onderhoudsvrij en eenvoudig in gebruik. Daarnaast biedt het comfortabele warmte tegen lage aanschafkosten, wat dus zowel een voordeel is voor jouw woning als voor de portemonnee. Zorg er altijd voor dat het verwarmingssysteem van hoogwaardige en duurzame kwaliteit is, zodat je ook echt optimaal kunt genieten van de voordelen van elektrische verwarming.
Goed om te weten is dat elektrisch verwarmen niet alleen mogelijk is door middel van vloerverwarming, maar dat het ook nog andere mogelijkheden van toepassing heeft, zoals wandverwarming, spiegelverwarming en plafondverwarming.
Watergedragen manier van verwarmen
Daarnaast zijn er watergedragen systemen voor vloerverwarming. Dit systeem wordt ook wel een CV-vloerverwarmingssysteem genoemd. Ook dit systeem kent verschillende voordelen. Het watergedragen systeem is beter voor het klimaat, energiebesparend en ruimtebesparend. Daarnaast is het heel hygiënische manier van verwarmen. Net als de elektrische verwarming, biedt ook deze manier van verwarmen comfortabele warmte. De verwarming in de vloer op basis van water wordt eenvoudig aangelegd door het verwerken van verwarmingsbuizen in de vloer. Dit kan in een reeds bestaande vloer worden gedaan door middel van infrezen, maar het kan ook aangebracht worden in een nieuwe dekvloer door het te bevestigen op geïsoleerde noppenplaten of door knopen op stalen te zetten. Het systeem met de verwarmingsbuizen wordt vervolgens via een verdeler aangesloten op een CV-installatie, stadsverwarming of op een waterpomp. Vervolgens wordt het water over de vloer verdeeld, waardoor de gehele ruimte wordt verwarmd.