Vloeren voor vloerverwarming

vloeren

Heb jij een huis met vloerverwarming? Dan zal jij niet snel last hebben van koude voeten. Vloerverwarming is een heerlijke toevoeging aan jouw woning, maar niet elke vloer kan in combinatie met een vloerverwarming. Om zowel de kwaliteit van de vloerverwarming als de vloer te behouden is het handig om te weten welke vloeren hiervoor geschikt zijn. 

Warmteweerstand

Bij het kopen van bijvoorbeeld vloeren in Genemuiden moet je in eerste instantie letten op de warmteweerstand van de vloer. Als een vloer een hoge warmteweerstand heeft, dan zal deze minder snel de warmte doorlaten. Daarom zijn vloeren met een lage warmteweerstand beter geschikt voor vloerverwarming. 

Vloerbedekking

Vloerbedekking kan prima als vloer worden gelegd op een vloerverwarming. Naast de vloerverwarming geeft vloerbedekking ook extra warmte aan voeten door het materiaal. Zorg er bij vloerbedekking voor dat de R-waarde zo laag mogelijk is, zodat de warmte er goed doorheen kan kopen. 

PVC vloer

Een pvc vloer is ideaal in combinatie met vloerverwarming. Dit is een veelzijdige vloer die bestaat uit dunne planken. Hierdoor kan de warmte van de vloerverwarming er goed doorheen komen. Daarnaast is een PVC vloer in Zwolle perfect voor ieder interieur door de natural look

Parketvloer

Bij een parketvloer moet je goed opletten welke je koopt. Parket bestaat namelijk uit meerdere lagen hout, waardoor deze isoleert… te goed isoleert. Je kunt dus beter niet kiezen voor een massief houten vloer, maar kijk naar parketvloer gemaakt van eiken, merbau of padoek. Let wel op temperatuurverschillen, hout kan namelijk uitzetten en krimpen.