Verschillende soorten metalen.

Aluminium, Roestvrij staal, Messing en koper zijn allemaal soorten metaal en hebben allemaal verschillende kenmerken, zoals of ze goed elektriciteit geleiden of stevig zijn, maar ook gewoon de kleur. In dit artikel worden een paar specifieke kenmerken van de verschillende soorten metaal benoemd. 

Aluminium:

Aluminium is in 1807 ontdekt door Humphry Davy en was tussen 1807 en 1886 een kostbaar metaal. Vanaf 1886 is er een manier gevonden om aluminium op grote schaal te produceren. Aluminium wordt tegenwoordig gebruikt in veel producten zoals: speelgoed, als verpakking, transportmiddelen, jachtbouw en nog veel meer. 

Roestvrij staal:

Roestvrij staal is nog niet zo oud. Het is als eerste gegoten in 1913 door Harry Brearly. Een groot voordeel van roestvrij staal is natuurlijk dat het bijna niet roest. Maar ook dat het een stevig metaal is dankzij de hoeveelheid koolstof. Het wordt gebruikt in bijvoorbeeld, bestek, juwelen, transportmiddelen en nog veel meer. Dit materiaal is goed te lassen, dit wordt ook veelal gedaan in combinatie met een lasmanipulator.

Messing:

Messing is een legering van koper en zink dat wordt gebruikt voor bijvoorbeeld patroonhulzen, maar ook bijvoorbeeld de Stolpersteine in Brussel zijn gemaakt van messing. 

Koper:

Koper is een metaal wat al meer dan 10.000 jaar wordt gebruikt door mensen. Koper heeft grote voordelen voor industrie, omdat het zeet goed elektriciteit en warmte begeleid. Belangerijke toepassingen van koper zijn: Koperdraad, muntgeld, muziekinstrumenten, koelers voor computercomponenten en nog veel meer.