Tips voor de luie schoonmaker

Schoonmaken moet je ding zijn om het te doen. Voor de meeste mensen is het prima te doen, maar anderen kunnen zichzelf absoluut niet tot het schoonmaken zetten. Het is drama om in het vieze huis te komen. Het is gevaarlijk voor de gezondheid en bovenal, het ziet er echt niet uit. Ben jij een luie schoonmaker en kun je wel een beetje hulp gebruiken? Lees dan snel de onderstaande tips!

Tip 1: Doe iets tussendoor

Het is erg belangrijk om het werk afwisselend te houden. Dat geldt ook voor het schoonmaken in huis. Bewaar niet al je huishoudelijke klusjes voor een dag, maar plan ze door de gehele week in. Hierdoor bespaar je jezelf veel tijd en de nodige hoofdpijn. 

Tip 2: Denk slim

Probeer altijd zoveel mogelijk dingen te doen met de minste middelen. Knip sponzen bijvoorbeeld door het midden, daardoor krijg je er twee voor de prijs van één. Gooi daarnaast ook nooit oude handdoeken weg. Deze kun je immers nog goed gebruiken als poetsdoek. Datzelfde geldt voor oude T-shirts. Deze kunnen vaak ook nog goed een ronde mee als poetsdoek.

Tip 3: Geef het uit handenHet kan soms enorm vermoeiend zijn om de klussen uit handen te geven. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je echt geen zin hebt om schoon te maken. Of misschien heeft je nieuwe woning wel een grondige schoonmaakbeurt nodig. In dit geval kun je het beste het schoonmaakbedrijf Amersfoort langs laten komen. Zij zullen de woning snel schoonmaken waardoor je weer verder bent geholpen. Je kunt ook een glazenwasser Zwolle langs laten komen om je eigen ramen weer te laten stralen. Zo hoef je ook dat niet zelf te doen.