Tips om minder gas te verbruiken in je woning zoals een vloerverwarming

Je herkent het wel, de winter komt eraan en hierbij wil je zo min mogelijk gas verbruiken. Door de recente ontwikkelingen worden gasprijzen steeds duurder en daarbij is het dus goed om te kijken naar alternatieve methodes waarbij je op gas kunt gaan besparen. In deze blog zullen we je meer vertellen over een aantal van deze leuke methodes die je kunt gaan gebruiken om ervoor te zorgen dat je hierop geld kunt gaan besparen. Als eerst zullen we het hebben over een vloerverwarming.

Het aanschaffen van vloerverwarming

Als eerste is het aan te raden om vloerverwarming aan te schaffen. Het grote voordeel van vloerverwarming is dat je continue een heerlijke temperatuur kunt ervaren zonder dat je jouw kachels hoeft te gaan stoken. Bij vloerverwarming lopen er buizen onder de vloer die verwarmd zijn en die warmte vasthouden. Ben jij na het lezen van deze alinea al enthousiast geraakt over vloerverwarming en wil jij deze ook aanschaffen voor jouw woning? Dan is het zeker aan te raden om hieronder meer te lezen over waar je op moet letten als je een dergelijk product wilt gaan aanschaffen.

Waar moet je opletten bij een dergelijk product?

Als je besluit om vloerverwarming aan te gaan schaffen, is het van groot belang dat je in voldoende mate aandacht besteed aan de vloer die je erop wilt plaatsen. Des te dikker de vloer is, des te minder warmte het afgeeft. Om deze reden is het aan te raden om een PVC vloer te leggen over de vloerverwarming. Hierdoor kun jij optimaal genieten van de warmte en kun je ook minder gas stoken. Mocht jij benieuwd zijn naar de besparing en de eventuele terugverdientijd? Op het internet kun je diverse hulpmiddelen vinden die je hier precies het antwoord over geven.

Zet je thermostaat twee graden minder

Een andere tip die je in de praktijk direct kunt toepassen is om je thermostaat een stuk minder hard aan te zetten. Hierbij is het aan te raden om twee graden onder je gebruikelijke niveau te zitten. Door je thermostaat twee graden minder hard te zetten, zul jij amper iets van het verschil in temperatuur merken, maar wel in je portemonnee. Mocht je nog meer willen besparen in je kosten, dan is het aan te raden om te kijken of je zelfs drie of vier graden de thermostaat lager kunt zetten.

Een elektrische kachel om te besparen

Daarnaast is het ook aan te raden om naast vloerverwarming te laten leggen, een elektrische kachel aan te schaffen. De reden is dat je met een elektrische kachel namelijk elektriciteit bepaald en geen gas. De kosten voor een m3 gas is een stuk duurder dan die van elektriciteit. Benieuwd naar de mogelijkheden? Raadpleeg dan een rekentool op het internet en bel direct uit hoeveel geld jij kunt gaan besparen met een elektrische kachel. Let op, het is wel aan te raden om een elektrische kachel aan te schaffen die precies gebaseerd is op het aantal vierkante meters dat jij hebt.

Laat een reguliere verwarming plaatsen, of kies voor elektrische vloerverwarming van Vloerverwarming Store.