Serre inrichten: 3 handige tips

Metalura

Je hebt ervoor gekozen om een serre in je tuin te plaatsen. Maar hoe kun je de serre nu het beste inrichten en waar moet je rekening mee houden? In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

1. Kies een vloer

serre

In een serre zul je ook altijd een vloer moeten plaatsen. Je kunt hierbij niet voor alle soorten vloeren kiezen. Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om tapijt in de serre te leggen. Wel kun je kiezen voor beton, hout of tegels. Hout geeft je serre een natuurlijke sfeer, terwijl een betonvloer je serre een meer industriële look geeft. Tegels kunnen de serre een natuurlijk of een moderne uitstraling geven en zijn ideaal als je ook vloerverwarming wilt plaatsen.

2. Bepaal welke meubels je wilt

Nadat je de vloer hebt geplaatst kun je meubilair in de serre gaan plaatsen. Je kunt kiezen voor een eettafel met stoelen, als je graag in de serre wilt ontbijten, lunchen of dineren. Kom je liever tot rust in de serre? Kies dan voor een lekkere loungebank. Je kunt natuurlijk ook zowel een eettafel als een loungebank plaatsen, maar houd er wel rekening mee dat het niet te vol wordt. Bij een serre met veel meubilair kun je niet optimaal genieten van de lichtinval en de ruimte lijkt dan ook kleiner.

serre

3. Voeg groen toe

Om in je serre echt van de natuur te kunnen genieten kun je de ruimte aankleden met planten en bloemen. Dit staat niet alleen heel leuk, maar het zorgt ook nog eens voor extra zuurstof! Houd het wel rustig en plaats je serre hier niet helemaal vol mee. Je wilt niet dat de ruimte zo druk wordt dat je hier helemaal niet meer tot rust kunt komen.