PVC vloer in visgraat

Een nieuwe vloer leggen geeft altijd meteen een hele andere uitstraling aan je kamer. Maar als je dat doet met PVC en dan ook nog in het visgraatmotief, dan geeft het een hele luxe en chique uitstraling aan het hele interieur. Door de PVC stroken in visgraatmotief te leggen maak je de ruimte optisch ook groter. Een PVC vloer is een van de meest gebruikte vloeren in deze tijd. Dat komt omdat PVC veel voordelen kent ten opzichte van de houten laminaat en parket vloeren. In deze blog lees je meer over een PVC vloer in visgraat.

Waarom zou je een PVC vloer in visgraat kiezen?

Een PVC vloer in visgraat kent verschillende voordelen ten opzichte van de meer klassieke vloeren als laminaat en parket. Een van de meest voorname verschillen is dat een PVC vloer vochtbestendig is, waar dit bij laminaat en parket niet zo is. Hierdoor zou je PVC ook heel goed in de badkamer of keuken kunnen gebruiken.

De geluiddempende werking

PVC heeft daarnaast ook een geluiddempende werking. Contactgeluiden worden daardoor ook enorm beperkt. Dit heeft alles te maken met de hoge dichtheid van PVC. Er kan veel minder lucht doorheen als bij de houten vloeren laminaat parket. Ook wordt een PVC vloer direct op de ondervloer aangebracht. Hierdoor kan er geen lucht tussen het PVC en de ondergrond komen.

Wanneer heb je een ondervloer nodig bij een PVC vloer?

Er zijn verschillende soorten PVC vloer waar je uit kan kiezen. Wanneer je gebruik maakt van een PVC vloer met een kliksysteem is het niet nodig om een gladde ondergrond te hebben. Bij ieder ander soort PVC vloer is dat wel nodig. Hiervoor kan je dan gebruik maken van een ondervloer die de oneffenheden in de vloer egaliseert.

Naast het leggen van een ondervloer kan je er ook voor kiezen om de hele vloer te laten egaliseren, zodat het leggen van een ondervloer in ieder geval niet meer nodig is. Ook in combinatie met een vloerverwarming is een PVC vloer de beste keuze.

Hoe wordt een PVC vloer gelegd?

Bij het leggen van een PVC vloer moet de ondergrond wel vlak zijn. Als de vloer niet vlak is kan het zo zijn dat het PVC laminaat dat je hebt gelegd binnen enkele weken al los gaat zitten en omhoog gaat staan. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Als je dan toch zo een mooie vloer gaat leggen wil je daar natuurlijk ook jaren van kunnen genieten.

Wanneer de ondervloer is gelegd is het belangrijk dat je deze een dag goed laat drogen. Als deze droog is moet hij gladgeschuurd worden, gestofzuigd en heel goed gedweild. Wanneer deze stappen allemaal genomen zijn is alles er helemaal klaar voor om de PVC vloer te gaan leggen.

Het leggen van de PVC vloer

Een PVC vloer heb je in twee soorten. Je kan kiezen voor een vloer die gelijmd moet worden, maar je hebt ook een PVC vloer met een kliksysteem. Bij dit systeem is het heel makkelijk om de stroken in elkaar te klikken. Dit is hetzelfde systeem als dat er bij het leggen van laminaat gebruikt wordt.