Een open woning met een lichtstraat

Vind je het thuis vaak te donker of heb je het gevoel dat het te klein of dat alles te dicht op elkaar zit? Dit is een veel voorkomende gevoel en dit hebben veel mensen. Ze krijgen dit gevoel vaak omdat er te weinig licht naar binnen komt en omdat ze ook vaak te veel spullen in huis hebben. De oplossing hiervoor is een lichtstraat.
Serbo
Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is een constructie van glas dat op het dak van de woning komt en er wordt dus een stukje van het dak vervangen. Een bouwbedrijf zal eerst een stuk van het dak verwijderen en het aanpassen voor het plaatsen van een lichtstraat. Het is niet bij alle type woningen mogelijk maar als de woning een platte dak heeft is dit zeker mogelijk.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het laten bouwen en plaatsen van een lichtstraat kunnen nogal verschillend zijn. Het is afhankelijk van de woning en het dak. Ook de afmetingen van de lichtstraat zelfs spelen een belangrijke rol bij de prijs. Voor het laten bouwen van een lichtstraat zal je dan ook altijd een offerte moeten aanvragen omdat het op maat moet worden gemaakt.