Op vakantie naar Kroatië

Dubrovnik

De meeste mensen gaan op vakantie naar de populairste bestemmingen zoals Frankrijk, Spanje of Italië. Een opkomende vakantiebestemming is Kroatië. Kroatië ligt in het zuidoosten van Europa aan de Adriatische zee. Het land heeft verschillende dingen weg van Italië en Griekenland en is een echte zomer zonbestemming. In de kuststreken en op de eilanden komt het warme mediterrane klimaat voor met aangename warme zomers. Je kunt dus een heerlijke zonnige vakantie beleven tijdens een zomer in Kroatië. Maar daarnaast is er nog veel meer te beleven in Kroatië. Zo kun je de stad Dubrovnik bezoeken of mooie watervallen bezoeken. Meer hierover is te lezen in deze blog.  

Dubrovnik

Dubrovnik

De middeleeuwse stad Dubrovnik ligt in het zuiden van Kroatië en is dus ideaal om een bezoek aan te brengen wanneer je in de buurt bent. Het is een van de best bewaarde ommuurde steden van Europa. Historisch gezien is Dubrovnik altijd al bijzonder geweest. Het was een stad met een interessant politiek systeem. De burgemeester werd maar voor een periode van de maand aangesteld. Op deze manier ging de stad corruptie tegen. Zo zijn er nog veel meer bijzondere dingen aan Dubrovnik die je tegen kunt komen zoals oude stadsmuren en een kabelbaan. Een bezoekje aan deze stad is het dus zeker waard. 

Natuur

Kroatië heeft veel prachtige natuur landschappen. Als voorbeeld kun je Plitvice nemen. Dit is voor velen het hoogtepunt van Kroatië. Zeven meren worden met elkaar verbonden door ontelbare watervallen. Rondom de meren en watervallen kun je uren wandelen. Daarnaast kun je dit prachtige gebied ook via een bootje bevaren. Naast dit prachtige natuurgebied zijn er nog veel meer mooie plekken. Ga dus naast het zonnen en zwemmen aan het strand, ook eens op onderzoek uit en de natuur in. Je komt verschillende prachtige watervallen, sprookjesachtige bossen en mooie meren tegen.