Matchend dekbedovertrek!

Dekbedovertrek

Als je gaat kijken voor een dekbedovertrek dan kom je er een heleboel tegen. Zo heb je matchende overtrekken, maar ook overtrekken van verschillende stoffen. Voor veel mensen is het dan vaak ook een lastige keuze. Welke stof is natuurlijk het lekkerst en welke dekbed past nou perfect in de slaapkamer. Dat zijn een aantal vragen die jij aan jezelf moet stellen. Gelukkig wordt er hier voor jou uitgelegd waarom jij een matchen overtrek moet hebben en welke stoffen er zijn. Daarnaast krijg jij ook meer te weten over de verschillende soorten overtrekken.

Dekbedovertrek

Combineren

Een matchend overtrek is iets wat eigenlijk best wel handig om te hebben. Jij hebt een lekker bed en die ziet er waarschijnlijk best wel saai uit als jij een simpel overtrek hebt. Nu hoeft dat niet zo te zijn. Je kunt het namelijk matchen. Als jij een kussen hebt met bloemen dan kun jij bijvoorbeeld ook een overtrek voor je dekbed nemen waar ook bloemen op zitten. Dan moet je natuurlijk wel de goede bloemen kiezen, want anders botst het alsnog met elkaar. Nu kun je ook een overtrek nemen die kan matchen met je behang. Als je een simpel kleurtje hebt dan kun je ook een simpel overtrek nemen. Heb je een patroon in je behang dan is het ook aan te raden om een overtrek te nemen met een patroon.

Soorten

Er zijn verschillende soorten dekbedovertrek. Je hebt bijvoorbeeld drie verschillende stoffen waar je vaak uit kan kiezen. Deze stoffen zijn dan bijvoorbeeld satijn, linnen en katoen. Ook heb je een overtrek voor je dekbed die goed past per seizoen. Zo heb je een overtrek voor de winter en voor de zomer. In de zomer wil je een lekker dun dekbed zodat je niet gaat zweten. In de winter mag het dekbed lekker dik zijn zodat je het ook lekker warm krijgt.