Laadpunt thuis installeren? Laat het aan een expert over

Als je in het bezit bent van een elektrische auto is het verstandig om ook na te denken over een laadpunt thuis. Met een laadpunt thuis heb je de auto altijd dichtbij huis staan en ben je veel goedkoper uit dan wanneer je de EV bij een openbare laadpaal oplaadt. Laadpunten heb je in verschillende soorten, maten en prijsklassen terwijl de verschillende soorten ook uiteenlopende functies kunnen hebben. Welke je ook kiest, het is altijd slim om de installatie aan een expert over te laten. En in onze blog leggen wij uit waarom dat zo is.

Laadpunt thuis laten installeren

Een installateur is een expert in zijn vakgebied en weet ontzettend veel af van het installeren van laadpunten. Het is ook verstandig om hier gebruikt van te maken. Zelfs als je zelf vrij handig bent en genoeg kennis hebt van elektriciteit. Het installeren van een laadpunt thuis vraagt om de nodige kennis en het is dan ook een klus die deskundig moet worden uitgevoerd. Vooral bij oudere huizen met oude aansluitingen kun je voor onaangename verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld als je een laadpaal voor een driefasige aansluiting hebt aangeschaft, maar je huis over een eenfasige aansluiting beschikt. Een monteur weet precies hoe hij dat probleem kan tackelen!

Laadpunt thuis installeren? Keuze uit verschillende soorten, maten en prijsklassen

In je zoektocht naar een geschikte laadpaal kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Je hebt conventionele laadpalen, laadpalen met bijzondere functies en wallboxes die je aan de muur van het huis of de carport kunt bevestigen. Naast de keuze uit verschillende soorten laadpalen heb je ook keuzes uit verschillende soorten installaties. En het is goed om te controleren wat een installatiepakket inhoudt. Zorgt het bedrijf er alleen voor dat het laadpunt op de gewenste locatie komt te staan of te hangen en wordt aangesloten of wordt het ook naar wens ingesteld? 

Bespreek alle werkzaamheden voor het installeren van een laadpunt thuis

Voordat je kunt genieten van een laadpunt thuis is het advies om eerst het gesprek met een expert aan te gaan. Bespreek al je wensen en eisen en laat een zo compleet mogelijke offerte opmaken. Vergeet niet om werkzaamheden, zoals aanpassingen aan de oprit, grond- of grind werk en andere bijkomstige klussen te bespreken en deze in de prijsopgave te laten meenemen.  Een expert kan ook advies geven over wat verstandig is om te doen en welke kosten ermee gemoeid zijn. Je maakt ook duidelijke afspraken als er een overeenstemming is zodat zowel de aanbieder als jij precies weten waar jullie aan toe zijn. Je wilt immers niet voor vervelende verrassingen komen te staan als de installatie eenmaal wordt uitgevoerd.

Garantievoorwaarden van een laadpunt thuis

Waarom is het verstandig om een laadpunt thuis te laten installeren? Niet alleen wegens de besparing op de energiekosten, maar het is ook fijn dat je garantie krijgt. Wanneer je zelf de installatie voor jouw rekening neemt ben je ook zelf verantwoordelijk om eventuele problemen en storingen op te lossen. Problemen worden ook adequaat en snel opgelost zodat je zo snel mogelijk en veilig weer gebruikt kunt maken van het laadpunt thuis.

Een laadpaal kopen voor jouw elektrische auto doe je bij Laadpaal Outlet.