Je eigen dakterras maken

Ik ga je laten zien hoe je je eigen dakterras kunt maken in je huis of op je kantoor. Stap één: Weet hoeveel oppervlak van je dak je mag gebruiken. Stap twee: Bepaal vervolgens waar het dakterras van gemaakt gaat worden. En stap drie: ga aan de slag en klussen maar!

Weet hoeveel oppervlakte van je dak je kunt gebruiken

Niet elke gemeente staat toe dat je het hele oppervlak van je dak mag gebruiken. Zo moet je bijvoorbeeld in Amsterdam een bepaalde afstand tot de rand van het dak overhouden, maar is dit in Rotterdam weer niet het geval. Let ook op dat je dak misschien wel eigendom is van je VVE, en niet van jouzelf. Dan moet je met de rest van de VVE afstemmen of je het dakterras mag gebruiken.

Bepaal waar het dakterras van gemaakt wordt

Een dakterras is een heerlijke plek om te ontspannen, een boek te lezen of te genieten van de zon. Het is ook een geweldige plek om planten en bloemen te kweken. Je kan zelfs een buitenkeuken of barbecue op je terras bouwen. Als u je het dakterras als relax plek wilt gebruiken, kunt u overwegen om deze van hout te bouwen. Maar als je het als keuken wilt gebruiken, kan je het weer beter van steen laten maken en professioneel laten aanleggen. Het makkelijkste is wel om met hout aan de slag te gaan, en steigerhout is hier ideaal voor. Het is hout wat flink tegen een stootje kan, alle seizoenen goed door komt, en bovendien ook flink wat grip houdt. Je zal er dus niet snel over uitglijden!

Aan de slag!

Dan is het tijd om te bouwen. Uiteraard kan je het bouwen ook uitbesteden, maar zelf aan de slag gaan is wel zo handig. Maar voorbereiding is hierbij belangrijk! Weet waar je de hoofdpunten aanbrengt die in verbinding staan met het dak zelf, en daarbovenop bouw je het frame van steunbalken. Daar bouw je vervolgens de planken zelf op, zodat je echt de vlonders van steigerhout krijgt die je voor ogen had.

Later wijzigingen aanbrengen?

Als er beschadigingen aan het steigerhout komt, kan je altijd teruggaan en wijzigingen aanbrengen. Een enkele plank kan je namelijk gemakkelijk verwijderen en vervangen. Ik weet zeker dat als je het gaat uitproberen, je vrienden en buren onder de indruk zullen zijn van de resultaten! Ik hoop dat dit artikel nuttig voor je is geweest. Zo ja, deel het dan met je vrienden op Facebook of Twitter, zodat zij er ook van kunnen genieten! Bedankt voor het lezen!