In 4 stappen jouw droomhuis inrichten

muur en wanddecoratie

In 4 stappen jouw droomhuis inrichten

Jouw eigen droomhuis inrichten? Dat doe je in 4 stappen

Gefeliciteerd, je hebt jouw droomhuis gekocht! Iets waarvan je niet dacht dat het ooit zou lukken, is toch gelukt! Nu kan het inrichten beginnen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Hoe bepaal je welke woonstijl je toepast? En welke kleuren en materialen je gebruikt? En waar begin je als je je droomhuis gaat inrichten? Maak je geen zorgen, wij helpen je op weg. Wij vertellen je namelijk in dit blog hoe je in 4 stappen jouw droomhuis kunt inrichten. Lees snel verder.

Start met het bepalen van de kleuren

Kleur bepaalt het interieur. Als je jouw droomhuis wilt inrichten, start je met het bepalen van de kleuren die je in jouw woning wilt gebruiken. Kies je voor pasteltinten? Of juist voor felle kleuren? Het gaat erom wat jij mooi vindt. Zorg er wel voor dat de kleuren die je kiest met elkaar matchen. Als je de basis rustig houdt, kun je meer kanten op met de inrichting.

Kies de materialen voor de muren en vloeren

Nu ga je de muren en vloeren aanpakken. Want op basis van de muren en vloeren kun je de meubels uitzoeken. Wat de vloer betreft, kun je het beste per etage zoveel mogelijk dezelfde vloer gebruiken. Hier creëer je meer ruimte door en behoud je de rust. Voor de muren zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt ze bijvoorbeeld verven, maar ook voor decoratieve muur- en wandbekleding kiezen. Denk aan pebbles, steenstrips of mozaïek. Kies wat jij het mooist vindt. Zorg er wel voor dat de vloeren en muren bij elkaar passen.

Ga op zoek naar passende meubels

Het is tijd om op zoek te gaan naar passende meubels bij de woonstijl die je tot nu toe hebt gehanteerd. Neem bijvoorbeeld meubels in dezelfde kleuren als die van de muren om één geheel van de woning te maken. Maar je kunt ook juist contrasten toevoegen om het interieur speels te houden.

Tot slot: de woonaccessoires

Als alles af is, kun je op zoek gaan naar bijpassende woonaccessoires. Denk aan kussens, plaids, kandelaars en planten. Voeg deze toe en je bent klaar met het inrichten van jouw droomhuis! Vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.