Hoekbad voor jouw badkamer kopen? Hier moet je op letten!

Als jij een hoekbad gaat kiezen voor jouw badkamer, dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Je wil je badkamer natuurlijk zo goed en optimaal mogelijk inrichten, en daarom is het belangrijk om goed over het bad na te denken. Een lekker hoekbad maakt je badkamer nog fijner. Hierdoor kun je nog beter relaxen en genieten van een rustmoment.

Wel is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden als je een bad wilt kopen. Kijk naar de afmetingen, het type bad en het materiaal. Vergeet ook niet aan de afvoer te denken. Lees hier nu meer tips voor het kopen van een bad. 

Afmetingen en het kopen van een hoekbad

Het is belangrijk om rekening te houden met afmetingen van je badkamer als je badkamermeubels gaat kopen. Dit is ook het geval bij het kopen van een bad. Kijk dus goed naar de grootte van je badkamer. Als deze niet erg groot is, is het ook niet handig om een te groot hoekbad aan te schaffen. Daarnaast is het ook goed om met je eigen lengte rekening te houden. Als jij erg lang bent, heb je ook een langer hoekbad nodig. Een standaard hoekbad is 180cm bij 80cm. Dit zie je vaak terug. Maar ben je iets langer, dan kun je beter kiezen voor een bad van 190cm bij 80cm. 

Verschillende materialen voor baden

Wil je een standaard ligbad, dan zijn er niet veel verschillende materialen beschikbaar. Vaak zijn standaard baden gemaakt van het materiaal acryl. Dit is zeker goed materiaal met juist eigenschappen. Bij andere soorten baden, zoals een vrijstaand bad, zie je wel eens ander materiaal. Dit kan bijvoorbeeld composiet zijn. Een bad kan hierdoor een nog strakkere vormgeving krijgen. Dit geeft een mooie uitstraling aan een badkamer. 

Kies een bad die echt goed bij jou past

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende soorten baden waar je uit kunt kiezen. Dit maakt het natuurlijk niet makkelijker. Wil je een vrijstaand bad of een inbouwbad? Of toch een hoekbad? Het kan allemaal! Denk alleen wel goed aan de praktische zaken die bij een bad komen kijken. Het belangrijkste is hierbij de ruimte in je badkamer en waar je waterleidingen precies zitten. Bij een normaal ligbad is dit heel makkelijk. Hier zitten de leidingen naast het bad en dit kan makkelijk worden aangesloten. Echter is dit bij een vrijstaand bad anders, omdat deze niet tegen de muur staat. Hierbij moet je onder het bad leidingen hebben. Dit kost vaak meer tijd en geld. Bedenk dus goed wat jij belangrijk vindt en welk bad je graag wilt!