Het beste kwaliteitsslot voor jouw woning!

kwaliteitsslot

Wil je het beste kwaliteitsslot voor jouw woning tegen de scherpste prijzen? Dat kan zeker. Wij helpen jou om de keuze te maken voor het beste kwaliteitsslot voor jouw woning. Lees hieronder welk slot dat is.

SKG gekeurde cilindersloten

Het beste kwaliteitsslot dat wij jou aan zouden raden is een SKG gekeurd cilinderslot. Maar wat betekent SKG dan? SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze instantie test het hang- en sluitwerk op sterkte en duurzaamheid. Wanneer het hang- en sluitwerk voldoende inbraakwerend is krijgt het een bepaald aantal sterren. Dit kunnen 1 tot 3 sterren zijn, afhankelijk van hoe goed het slot is. Zo is een cilinderslot met 1 SKG ster niet zelfstandig inbraakwerend en alleen tegen standaard inbraakmethodes bestand. Het houdt inbrekers met licht gereedschap, zoals een breekijzer of schroevendraaier, 3 minuten tegen. Cilindersloten met 1 ster moeten dus in combinatie met ander inbraakwerend deurbeslag gebruikt worden, zodat het goed functioneert. Een cilinderslot met SKG 2 sterren houdt inbrekers met uitgebreid gereedschap minimaal 3 minuten tegen. Een cilinderslot met een SKG3 keurmerk is het beste beveiligd, aangezien deze tegen bijna alle inbraakmethodes minimaal 5 minuten beveiligd is, zelfs tegen kerntrekken. Kerntrekken is een veel voorkomende inbraakmethode, aangezien weinig huizen in Nederland hiertegen beveiligd zijn en hij eenvoudig uit te voeren is door alle inbrekers. Wij adviseren daarom een SKG cilinderslot met 3 sterren of 2 sterren en kerntrekbeveiliging.

De top 3 cilindersloten

Wij hebben voor jou een top 3 aan cilindersloten gemaakt, zodat jij de juiste keuze maakt. Op de eerste plek staat de M&C Condor met SKG3 keurmerk. Deze is tegen bijna alle inbraakmethodes beveiligd, zelfs tegen kerntrekken en heeft zelfs een hardstalen brug. Hierdoor is het bijna onmogelijk om de cilinder te breken. De M&C Matrix met SKG*** staat op de tweede plek en heeft dezelfde kenmerken als het eerste slot, alleen heeft deze een kartelsleutel. De M&C Condor heeft een keersleutel, waardoor het niet uitmaakt hoe je de sleutel in het slot doet. Op de derde plek staat de Iseo F6 Extra S met SKG 3 sterren. Ook deze is tegen bijna alle inbraakmethodes beveiligd en is gemaakt van messing. Dit slot heeft echter ook een kartelsleutel en beschikt niet over een certificaat. Bij dit slot zijn dus de sleutels door iedereen na te maken. Bij de andere cilindersloten kan dit alleen op vertoon van het certificaat. Dit is ideaal voor als je op vakantie bent of een dagje weg en jouw sleutels uitleent aan de buren, de schoonmaakster of iemand anders. Aan de andere kant heeft een slot zonder certificaat als voordeel dat de sleutels zo nagemaakt kunnen worden en je niet helemaal naar het certificaat hoeft te zoeken. Bij alle cilindersloten van hetzelfde merk is gelijksluiting mogelijk, waardoor je alle deuren in jouw woning met één en dezelfde sleutel kan bedienen. Dat is dus ideaal.

Welk cilinderslot voor mijn woning?

Welk cilinderslot moet jij nu dus bestellen? Wij raden dus aan om een cilinderslot met SKG 3 sterren keurmerk aan te schaffen, zeker de sloten uit onze top 3. Toch zal je bij het bestellen van een cilinderslot altijd de juiste maten en het soort cilinder moeten kiezen. Wij vertellen jou hoe je dit doet. Als eerste meet je dus de maten op van jouw oude cilinderslot. Dit doe je door de afstand vanaf het midden van de schroefcilinder naar links en naar rechts te meten. Dan heb je twee verschillende of dezelfde maten, bijvoorbeeld 30/30. Daarna kies je nog het soort cilinder, namelijk een dubbele cilinder, halve cilinder of knopcilinder. Een dubbele cilinder komt het meest voor en heeft twee sleutelgaten aan beide kanten. Een halve cilinder heeft aan één kant een sleutelgat en aan de andere kant niks en is daarom zeer goed geschikt voor kastdeuren en als bijzetslot. Als laatste heb je de knopcilinder, waarbij je aan de ene kant een sleutelgat en aan de andere kant een knop hebt. De knop komt uiteraard aan de binnenzijde van de deur, waardoor je gemakkelijk de deur zonder sleutel kan openen voor visite of de pakketbezorger. Ook heb je deze speciaal met anti manipulatieknop voor deuren met glas of een brievenbus, waarbij de draaiknop dus ook nog ingedrukt moet worden of er knopjes op zitten die ingedrukt moeten worden. Nu je dit weet kan je de juiste keuze maken. Wacht dus niet langer en bestel inbraakwerende cilindersloten bij Toplock tegen de scherpste prijzen!