Goedkope terrasmeubels aanschaffen voor de horeca, wat is er mogelijk?

Als je binnenkort voor de eerste keer een restaurant gaat openen, dan is dat natuurlijk erg spannend. Er zijn ontzettend veel zaken die er geregeld moeten worden, waaronder het inrichten van het restaurant en het aannemen van personeel. Als je ook over een terras beschikt en daarvoor een vergunning hebt gekregen van de gemeente, is het ook belangrijk om het terras in te richten. Je wilt er namelijk wel voor zorgen dat je restaurant ook aantrekkelijk is als het warm weer is. Omdat dit de eerste keer is dat je een restaurant gaat openen, is het verstandig om te besparen op het aanschaffen van terrasmeubels. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Lees dan vooral even verder. 

 

Bezoek een outlet winkel

Een van de beste manieren waarmee je kunt besparen op het aanschaffen van een terras tafel, tafelonderstel horeca of stoelen, is door een winkel te bezoeken dat zich richt op het verkopen van outlet meubels. Veel ondernemers kiezen hier niet voor en dat heeft ermee te maken dat zij vaak denken dat deze meubels van mindere kwaliteit zijn. Ook denken ze vaak dat de meubels gebruikt en dus tweedehands zijn. Wanneer je ervoor kiest om een outlet winkel te bezoeken, dan hoef je er zeker niet bang voor te zijn dat de meubels gebruikt of van mindere kwaliteit zijn. Een outlet winkel richt zich op het verkopen van meubels die moeilijk verkocht worden. Dit is dan ook precies de reden waarom je bij een outlet winkel stukken goedkoper uit bent. 

 

Tweedehands meubels aanschaffen

Als er geen outlet winkel bij jou in de omgeving te vinden is, maar je het wel belangrijk vind om te besparen op het aanschaffen van meubels, dan kan dat natuurlijk erg vervelend zijn. Ondanks dat het je niet gelukt is, wil dat niet zeggen dat het je ook niet zal lukken om te besparen. Je kunt er namelijk ook nog altijd voor kiezen om tweedehands meubels aan te schaffen. Wanneer het om horeca meubels gaat, is het belangrijk om altijd de volledige staat van de meubels te controleren. Je wilt natuurlijk iet dat de klanten schrikken door mogelijke schade. Controleer daarom altijd de meubels, vooral als de meubels van een particuliere verkoper gekocht worden. 

 

Een veiling

Het komt gelukkig niet super vaak voor in Nederland, maar soms gaat er wel eens een restaurant failliet. Om de schulden te kunnen betalen wilt de curator dan ook de meubels van het restaurant proberen te verkopen. Dit komt voor jou goed uit, want je kunt dan voor een laag bedrag meubels kopen bij de curator.