Een minigraver: waar gebruik je het voor?

Je hebt verschillende soorten graafmachines op de markt. Je hebt hele grote graafmachines, die worden gebruikt op de bouw en op grote oppervlaktes, maar je hebt ook minigravers. De minigraver is geschikt voor de wat kleinere graafwerken of op terreinen waar weinig plek is, zoals binnen. Een minigraver neemt eigenlijk het werk over wat je anders met een schep zou moeten doen.

De voordelen

Natuurlijk heb je weinig aan een minigraver wanneer je enorme hopen zand of aarde wilt verplaatsen, maar een minigraver is wel handig voor de kleinere klussen. Ook kennen ze een aantal andere voordelen, namelijk:

  • Ze zijn makkelijk te besturen voor iedereen.
  • Een minigraver kan je voor verschillende soorten klussen inzetten.
  • Je hebt minigravers in verschillende maten en gewichten, voor ieder dus eentje.
  • Makkelijk te onderhouden door eenvoudige ontwerp.
  • Relatief goedkoop voor een graafmachines.

Welke minigraver neem ik?

Als je een minigraver wilt kopen moet je natuurlijk goed nadenken waarom. Het is een flinke investering en in veel gevallen kan je er beter eentje huren of zelfs leasen. Bij het kopen van een minigraver moet je goed letten op een aantal factoren. Zo is de grote en gewichtsklasse erg belangrijk, aangezien de minigraver wel op de door jouw bestemde locatie moet komen. Ook is de gebruikscomfort belangrijk voor wanneer je er hele dagen in moet spenderen. Tenslotte is het ook nog handig om de duurzaamheid te controleren zodat je zeker bent dat je minigraver lang mee kan gaan.

Wil je nou zelf een minigraver kopen? Neem een kijkje bij een Takeuchi dealer. Zij hebben allen soorten en maten minigravers en kunnen jou een persoonlijk advies geven over welke het beste bij jou past.