De voordelen van lexaan platen

platen van lexaan

Lexaan platen worden ook wel polycarbonaatplaten genoemd. Platen van lexaan bezitten een grote hoeveelheid positieve eigenschappen en zijn daarmee geschikt voor een grote diversiteit aan toepassingen, zowel binnen- als buitenshuis. Werd polycarbonaat voorheen met name gebruikt voor buitentoepassingen, tegenwoordig is het ook in de interieurbouw aan een flinke opmars bezig. De verkoop van lexaan platen is de afgelopen jaren dan ook explosief gestegen.

Voordelen

Stevig

Een groot voordeel van het gebruik van lexaan platen is dat het ontzettend sterk materiaal is. Uit onderzoek is gebleken dat polycarbonaat platen tot wel 250 keer steviger zijn dan glas. Lexaan platen worden daarom ook veel gebruikt in toepassingen waar het risico op vandalisme aanwezig is, zoals bijvoorbeeld bushokjes, TBS-klinieken of gevangenissen. Bijkomend voordeel: doordat het materiaal zo stevig is gaat polycarbonaat doorgaans ook nog eens erg lang mee.

platen van lexaan

Brandwerend

Verder zijn lexaan platen brandwerend. Deze platen leveren bij toepassingen in of rondom het huis dan ook een belangrijke bijdrage aan een veiligere woonomgeving.

Goed bewerkbaar

Ten opzichte van andere materialen zoals glas of plexiglas is polycarbonaat ontzettend makkelijk te bewerken. Als polycarbonaat wordt bewerkt dan is het risico op splinteren of breken van het materiaal minimaal, dit in tegenstelling tot glas of plexiglas. Deze belangrijke eigenschap maakt lexaan een topkeuze voor veel toepassingen.

Lichtgewicht

Last but not least zijn lexaan platen ook nog eens zeer licht. In vergelijking met bijvoorbeeld glas zijn deze platen ongeveer twee keer minder zwaar. Dat draagt uiteraard in belangrijke mate bij aan de populariteit van dit materiaal.

Toepassingen

Platen van lexaan kunnen worden gebruikt voor veel verschillende toepassingen. De belangrijkste toepassing is wellicht als glasvervanger. Om eerder genoemde voordelen leent polycarbonaat zich daar uitstekend voor.

In particuliere omgevingen worden platen van lexaan veel gebruikt voor bijvoorbeeld terrasoverkappingen, serres of tuinkamers. Polycarbonaat is dan een zeer goede keuze, onder andere door de uitstekende isolerende werking. Ook als u op zoek bent naar bijvoorbeeld dakplaten voor uw schuurtje dan is polycarbonaat daarom bijzonder geschikt. Door het geringe gewicht zijn de platen ook nog eens zeer eenvoudig te plaatsen.