De voor en nadelen van een sedumdak 

Wanneer je besluit om een sedumdak bij de Dak vergroeners te bestellen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het eerste dat hier besproken wordt, zijn de grote voordelen die het plaatsen van sedum op je dak met zich meebrengt. Zo bespaar je met een sedumdak enorm veel kosten. Dit is mogelijk doordat je met een dak van sedum subsidiemogelijkheden hebt tot wel 50% van de aanschafwaarde. Sedum heeft ook een goede waterbuffering, dus je zal ook veel minder wateroverlast hebben na een zware val van regen in de herfst of de lente. Verder is een sedumdak van de Dak vergroeners ook veel meer energie besparen doordat het dak voor een betere isolatie van je huis zorgt. In de zomer houd je je huis veel koeler, terwijl de laag sedum je huis in de koude wintermaanden juist warmer maakt. 

Nadelen van een sedumdak

Er zijn eigenlijk maar heel weinig nadelen sedumdak. Het grootste nadeel voor veel mensen is dat het in eerste instantie veel geld kost. De goedkoopste prijs van een dak van sedum bij de Dak vergroeners is namelijk 38,50 euro per vierkante meter. Dit houdt veel mensen tegen, terwijl dat helemaal niet nodig is. Je moet het nemen van een sedumdak als een investering zien waar je later enorm veel plezier van zal hebben. In het begin zijn de kosten hoog, maar na een paar maanden zal je zien dat de voordelen opwegen tegen de kosten. Het nemen van een sedumdak bespaart je namelijk ook enorm veel kosten die je anders wel had moeten betalen. 

Overige kenmerken van een sedumdak

Andere nadelen sedumdak zou het hebben van veel onderhoud zijn. Dit is echter helemaal niet het geval. Het plaatsen van het dak kost even wat tijd, maar daarna heb je er heel veel plezier van. De sedum doet eigenlijk het werk voor je, zelf hoef je maar weinig te doen om je dak te onderhouden.