De muren in je huis opknappen

arte behang

Niet alleen de meubels maken of breken het uiterlijk van je huis, maar nog veel meer dan dat. Een belangrijk onderdeel van je interieur zijn de muren. Het is misschien niet hetgeen waar je altijd stil bij staat, maar de muren hebben veel invloed op de uitstraling van je huis. Dit wil je dan ook niet verwaarlozen.

De kleur van je muren

Alleen de kleur van de muren kan al een heel verschil maken. Je kunt de kleur van je muren veranderen door te verven. Maar je kunt er ook voor kiezen om je muren te behangen met bijvoorbeeld Arte behang. Het verschil met verven is dat het redelijk eenvoudig is, maar je wel beperkt bent in de keuze. Je kunt vaak alleen de kleur veranderen. Met behang is het zo dat je ook verschillende effecten kunt creëren, diepte kunt creëren en meer variatie in kunt brengen.

Muurtje bouwen

Als je graag een ruimte wil afzonderen en daarmee een nieuwe ruimte wil creëren, dan is het heel goed mogelijk om zelf een muurtje te bouwen of te laten bouwen door professionals. Op die manier geef je de ruimte een andere dimensie. Een muurtje bouwen kun je zelf doen of laten doen. Het ligt er ook maar net aan wat je zelf wil en of je hier geld of tijd aan wil besteden. Ook is het goed om te bedenken wat voor soort muur het is die je wil bouwen. Is het een scheidingswand, een 

Een muur slopen

Soms wil je ook tussen twee ruimten juist één open ruimte creëren en daarvoor moet een muur eruit. Het is bij het slopen van een muur heel belangrijk dat je weet wat voor soort muur het is die je wil slopen. Het kan namelijk heel goed een dragende muur zijn. Een dragende muur is een muur die onderdeel uitmaakt van de constructie van je huis. Het houdt een bepaald gedeelte van je huis vast en vangt het gewicht op van boven. Hierdoor kun je dus niet zomaar een dragende muur slopen. Ook moet je letten op leidingen en elektriciteit die eventueel in de muur kunnen zitten.