De 5 voordelen van tl armaturen

led armatuur tl

We leven in een samenleving die steeds meer veranderd. Helaas zijn er nog steeds dingen die onder de maat presteren en schadelijk kunnen zijn voor ons milieu. Het gebruiken van de juiste verlichting speelt daarbij een belangrijke rol in onze ecologische voetafdruk. Innovatie in verlichting naar led armatuur tl betekent tegelijkertijd dat we er wel degelijk iets er aan kunnen doen om onszelf en het milieu te helpen. Consumenten hebben hier tegenwoordig meer keuze in dan ooit als het gaat om de verschillende soorten Led-verlichting die voor vrijwel elk type binnenruimte kunnen worden gebruikt. De 5 voornaamste redenen om van gewone Tl-verlichting over te stappen op led armaturen tl zijn dan ook:

led armatuur tl

1. Led-verlichting gaat tot wel 20 keer langer mee

Een van de grootste nadelen van gewone Tl-verlichting is dat de levensduur vele malen lager is dan verlichting met een led armatuur tl. Dit heeft meer te maken met het technische aspect ervan. Bij standaard Tl-verlichting wordt de Tl-buis geactiveerd door middel van een starter. Het op deze manier aan- en uitschakelen is zeer inefficiënt. Dit is ook meestal de redenen waarom Tl-buizen na verloop van tijd beginnen te flikkeren of dat de starter het begeeft.

2. Zorgt voor een lagere energierekening

Heb je een werkplaats of magazijn waar een aantal armaturen hangen die voor de verlichting zorgen? Dan wordt het hoog tijd om deze is te vervangen door Led-armaturen. Je zult merken dat er een betere lichtopbrengst is, zonder te hoeven worstelen met een enorme energierekening. Waarom? Led-verlichting verbruikt niet meer dan een derde van het vermogen van traditionele Tl-verlichting. Ze hebben namelijk minder warmte nodig om dezelfde hoeveelheid licht te produceren.

3. Een Tl-buis bevat chemicaliën

Fluorescerende lampen zoals een Tl-buizen bevatten kwik. Armaturen op basis van Led-verlichting maken hierin het verschil, er zit namelijk geen kwik in. Buiten dat kwikdampen giftig zijn bij het inademen ‒ wat kan gebeuren als de Tl-buis breekt ‒ ben je verplicht dit soort lampen apart af te voeren als chemisch afval.

4. Minder vermoeide ogen bij Led-verlichting

Een gewone Tl-lamp zendt Uv-licht uit dat niet zichtbaar is voor het blote oog, waardoor kleuren vervagen of veranderen. Vooral op werkplekken waar veel Tl-balken hangen kan dit nogal voor vermoeide ogen zorgen. Led-lampen zenden geen Uv-licht uit en zijn daardoor beter voor de gezondheid.

5. Verkrijgbaar in meerdere kleurtemperaturen

Dit is een van de grootste voordelen bij Led-verlichting. Doordat ze verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleurtemperaturen, kunnen ze overal voor worden toegepast. Bovendien kunnen ze makkelijk worden aangepast aan ieder zijn wensen, dit is iets wat je van Tl-verlichting niet hoeft te verwachten.