De 3 belangrijkste elementen bij het bouwen van een huis

Wil jij graag je eigen huis bouwen? Dan ben je bij dit blogbericht aan het goede adres. In dit blogbericht worden namelijk de drie belangrijkste elementen bij het bouwen van een huis besproken. Het is belangrijk om dit mee te nemen, omdat dit vaak wordt vergeten door de bouwers. Ze zijn dan te veel bezig met hun eigen draai en stijl geven aan het huis.

De ondergrond

Voordat een huis gebouwd kan worden, moet er eerst een geschikte ondergrond zijn anders kan je niet beginnen met bouwen. Er zijn drie soorten ondergronden die je kan aantreffen als je je huis wilt bouwen:

  • Slappe klei, hierbij moeten er betonpalen geplaatst worden voordat er gebouwd kan worden
  • Half harde kleilaag, deze ondergrond is dus al iets steviger. Toch wordt aangeraden om betonplaten te plaatsen voor het bouwen.
  • Harde zandlaag. Deze ondergrond is het meest geschikt, want hier kan meteen op gebouwd worden.

Op de ondergrond komt dus in de meeste gevallen beton. Ook kun je ervoor kiezen om een cementdekvloer te nemen. Het voordeel hiervan is dat je zelf kan bepalen wat de hoogte wordt van de vloer.

De muren

Na de ondergrond zijn de muren het meest belangrijke element. Hiermee wordt niet alleen de omvang van het huis bepaald, maar ook de kamerverdeling in het huis. Tijdens het bouwen moet dus goed worden gekeken waar de muren moeten komen. Je moet dus dan al bepaald hebben hoe groot je iedere kamer wilt hebben.

Het dak

Als de muren er allemaal in staan kan het dak worden geplaatst. Ook hier zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld of je een dakkapel wilt of niet. Daarnaast heb je de keuze uit een plat dak of een zadeldak. Als laatste moet nog worden bepaald welke soort dakbedekking het dak krijgt. Hierbij kan je onder andere kiezen uit: leisteen, kunststof, dakleer en riet. Welke dakbedekking je ook kies. Dakonderhoud is altijd belangrijk!