Bevestigen van een hangend toilet

hangend toilet

Er zijn verschillende toiletten waar je tussen kunt kiezen wanneer je gaat voor een nieuw toilet. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een toiletpot hangend te nemen in plaats van een normaal staand toilet. Er zitten verschillende voordelen aan zo’n toilet. We gaan laten zien wat zo’n toilet precies is, maar daarnaast ook hoe een hangend toilet wordt bevestigd en wat de verschillen zijn met een normaal toilet. Als laatste kijken we naar de verschillende voordelen die een toilet als deze met zich mee brengt.

hangend toilet

Wat is een hangend toilet?

Allereerst kijken we naar wat een toilet als deze precies is. Het wordt ook wel een zwevend toilet genoemd en dat komt dus omdat het toilet net iets boven de grond zweeft. Bij een normaal toilet is dat natuurlijk niet het geval omdat deze staat op de grond en tot aan de grond komt. Een zwevend toilet heeft dus een ruimte tussen de pot en de grond. Het bevestigen van een zwevend toilet gaat ook anders. Dat komt namelijk omdat het zwevende toilet een reservoir heeft, net als een gewoon toilet, maar dat deze achter de muur verstopt zit in plaats van dat deze in het zicht is. Hierdoor is het dus zo dat het reservoir achter de muur geïnstalleerd moet worden en dat is anders en wellicht ingewikkelder dan bij een normaal toilet waarbij het reservoir aan het toilet vast zit. Ook is het belangrijk bij het bevestigen van dit toilet dat hij goed vast zit. hij heeft geen poot om op te leunen zoals een normaal toilet dat wel heeft. Op die manier kan het toilet veilig gebruikt worden zonder ongelukken.

Wat zijn de voordelen van een hangend toilet?

Aan zo’n toilet zitten verschillende voordelen. Allereerst geeft het toilet een luxe uitstraling aan elke badkamer of toilet omdat deze netjes afgewerkt is en het reservoir achter de muur afgewerkt is. Ook is het toilet makkelijk schoon te houden en ook te maken. Dat komt omdat er een ruimte is tussen de pot en de grond en daardoor kun je er dus ook onder schoonmaken.