Betonblokken

Ben je creatief en ben je graag bezig? Dan kun je misschien wel wat leuks doen met voordelig bouwen met betonblokken. Het is goed om te weten dat deze blokken worden gemaakt van gegoten beton. De blokken worden verzwaard en dat wordt gedaan door er zand en fijn grind aan toe te voegen. Je kunt echter ook lichtgewicht blokken kiezen als je dat liever hebt, dit noemen ze cellenbeton blokken.

Soorten betonblokken

Je hebt betonblokken in allerlei soorten en maten en daarom moet je ook goed weten wat je nodig hebt en wat je wil gaan doen. De blokken kunnen met een aantal holten worden uitgevoerd om zo gewicht te besparen. Maar het kan ook als doel hebben om de isolatie dan te verbeteren. Het metselen wordt bijvoorbeeld eenvoudiger als je deze blokken gebruikt, bijvoorbeeld bij halfsteensverband. Meestal hebben de blokken een kern en dan hebben ze in het midden van een blok twee of drie gaten. Daar hebben ze dan weer een aantal redenen voor. Het kan zijn om het gewicht te verminderen, het kan ook dienen om wapeningsstaven of stalen staven door een muur te kunnen steken zodat dit dan de dragende muur ook weer kan versterken.

Welke maten blokken?

Je hebt dus veel soorten betonblokken alleen moet je je afvragen wat je dan nodig hebt en in welke aantallen. Een onderscheid wat vaak gemaakt wordt is eerste en tweede keuze blokken. Bij de eerste keuze gaat het dus om blokken die precies overeenkomen met de specificaties die erbij zijn vermeld. Je kunt hierbij dan denken aan de druksterkte, de kleur, de structuur en de afmetingen. Bij de tweede keuze kan het gaan over een klein verschil qua kleur, druksterkte, maat of de structuur. Het voordeel van de tweede keuze blokken is wel dat deze een stuk goedkoper zijn. De kwaliteit is net zo goed, alleen je moet goed nagaan of je qua kleur een klein beetje af kunt wijken en qua maat e.d. Mocht dat gewoon kunnen dan kun je de tweede keuze blokken kiezen en dan nog veel geld besparen ook. Wanneer dat het precies komt dan moet je toch de eerste keuze betonblokken kiezen. Tip: Voordeligbouwen.com