Badkamer verbouwen

Veel mensen doen het al jaren met dezelfde badkamer. Het aanpakken van je badkamer is ook zeker wel een heel erg gedoe. Dit komt natuurlijk vooral omdat we de badkamer echt dagelijks gebruiken en kunnen dus eigenlijk niet zonder. Daarnaast staat de badkamer vaak op de eerste etage van de woning, wat verhuizen nogal lastig maakt. Maar toch, juist omdat de badkamer zo’n belangrijke ruimte is in je huis verdient het toch ook wel een keer een metamorphose. In dit artikel geven we wat suggesties voor een badkamer verbouwing.

Vloer en wanden

Een echte klassieker voor de badkamer zijn natuurlijk toch wel tegels. Dat is ook niet heel raar, want tegels zijn makkelijk te leggen en zijn goed schoon te houden. Maar waar ook  hier moderne opties te vinden zijn, vinden we eigenlijk toch wel dat tegels iets te oubollig zijn. Wil je iets moderners, dan raden wij aan cire beton. Dit product is een stucwerk beton dat erg sterk, en duurzaam is. Omdat het voegen vrij is is het ook nog eens erg hygiënisch. Cire beton kunt u gebruiken voor zowel de wanden als de vloer van uw badkamer. Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar zodat er altijd iets voor uw badkamer bij zit. Nadelen van cire beton badkamer is dat het enigszins krasgevoelig is. Daarnaast zijn nadelen van cire beton badkamer dat alleen de bovenste laklaag waterdicht is. Is deze laag kapot dan is het beton gevoelig voor water. Gebruik beton cire of metal stuc dan ook alleen voor de wanden.

Inrichting en interieur

Wat je vervolgens allemaal in je badkamer qua apparatuur zet is afhankelijk van de grote van de badkamer en uw persoonlijke voorkeur. Natuurlijk plaats je de essentiële dingen zoals een wc, douche en wastafel. Afhankelijk van de ruimte kunt u daarnaast nog kiezen voor een dubbele wasbak en/of een badkuip. Vervolgens kunt u nog kiezen voor allerlei soorten verwarmingsinstallaties om uw badkamer een lekkere comfortabele ruimte te laten worden.