Alles wat je wil weten over vloercoating

Op het moment dat je een nieuw huis hebt gekocht of je je huis een opknapbeurt wilt geven, kom je voor de keuze te staan of je een nieuwe vloer wilt. Dit kost natuurlijk veel geld. Toch zijn er andere manieren om je vloer weer op te frissen of een andere look te geven zodat het er uit kan zien als nieuw. Een voorbeeld hiervan is vloercoating. Een vloercoating heeft verschillende voordelen en die gaan we vandaag eens uitgebreid met je bespreken.

Vloercoating

Een epoxy vloercoating is iets wat tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt om je vloer een verfrissing of een nieuwe look te geven. Deze coating kan in principe op elke ondergrond aangebracht worden en daarom is het ook zo interessant voor vele huiseigenaren. Een vloercoating is een goede hechting en is ook ontzettend stevig. De draagkracht van een vloer met een epoxy vloercoating is dus erg hoog. Hierdoor kan de vloer ook goed tegen vloeistoffen en andere middelen die je kunt morsen. Dit is natuurlijk ideaal voor de mensen met een gezin en speelse kinderen die zo nu en dan nog wel eens iets laten vallen. En daarbij kan het jou als ouder, partner of alleenwonende ook overkomen. 

Stijl

Je hebt verschillende soorten stijlen vloercoating. In principe kan je zelf kiezen waar je deze vloercoating wilt hebben in je huis. Denk aan de woonkamer, de keuken, de badkamer, etc. Als je eenmaal een vloer in het huis hebt gekozen die je gaat opknappen met vloercoating, moet je ook nog een stijl uitkiezen. Je kunt namelijk ook kiezen voor een industriële toepassing, maar dan moet de vloer wel weer aan een aantal eisen voldoen. Overal hangen voorwaarden aan en daarom is het goed om van tevoren onderzoek te doen naar wat je wilt. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak hierin en omdat er veel keus is, is het nooit een verkeerd idee om je te laten adviseren. 

Inspiratie opdoen

Als je niet goed weet wat je wilt, moet je toch inspiratie op gaan doen. Dit kan bijvoorbeeld online op websites zoals Pinterest. Toch is het ook prettig om het in het echt te zien zodat je het kunt aanraken. Dit doe je uiteraard in verschillende showrooms. Zorg ervoor dat je verschillende soorten stijlen hebt gezien zodat je het een kunt uitsluiten. Zo kom je sneller op wat jij mooi vindt en waar jij uiteindelijk voor kiest. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt! Hopelijk heb je iets aan al deze tips en heb je hierdoor inspiratie opgedaan voor jouw eigen woning!