Hoe wordt traanplaat gemaakt?

Traanplaat op maat bestellen

Ins en outs over traanplaat maken

Traanplaat, ook wel bekend als anti-slipplaat of diamantplaat, is een type metalen plaat met een specifieke structuur die zorgt voor extra grip en veiligheid. Voor wie op zoek is naar traanplaat op maat, is het belangrijk om te begrijpen hoe deze platen worden gemaakt. Het proces van het maken van traanplaat gaat in een aantal stappen; van de keuze van het juiste materiaal tot aan de afwerking van het eindproduct.

Basismateriaal selecteren

Traanplaat op maat bestellen gaat als volgt: de productie van traanplaat begint met het selecteren van het basismateriaal, meestal staal of aluminium. Dit materiaal wordt eerst verhit tot het een hoge temperatuur bereikt, waardoor het flexibel genoeg is om te worden bewerkt. Na verhitting wordt het metaal door een walsproces geleid. Tijdens dit proces worden de platen door rolvormers gehaald die een karakteristiek patroon op het oppervlak aanbrengen. Dit patroon bestaat uit verhoogde, diamantvormige knobbels die het antislip-effect creëren.

Verdere verwerking

Na het walsen wordt de plaat afgekoeld en verder verwerkt. Indien nodig wordt het materiaal op maat gesneden en voorzien van een beschermende coating om corrosie te voorkomen. Deze coating is essentieel, vooral bij toepassingen buitenshuis of in vochtige omgevingen. De laatste stap in het productieproces is het inspecteren van de platen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de kwaliteitsnormen.

Traanplaat op maat bestellen

Wanneer je traanplaat op maat bestelt, kun je kiezen uit verschillende afmetingen en diktes, afhankelijk van je specifieke behoeften. Dit maatwerk zorgt ervoor dat de traanplaat perfect aansluit bij de toepassing waarvoor je hem nodig hebt, of het nu gaat om vloerbedekking in een industriële ruimte of een beschermende bekleding voor voertuigen. Lees ook dit blog over het storten van beton.